Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

20 gru, 2021

Składniki:

– ¼ główki małej białej kapusty
– ½ kg kapusty kiszonej
– 1 duża cebula
– oliwa z oliwek
– 1 łyżka ugotowanych i zmiksowanych grzybów
– sól, pieprz i przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu

Przygotowanie:

Pokroić i ugotować ¼ główki małej białej kapusty. Ugotować w osolonej wodzie ok ½ kiszonej kapusty. Poddusić na wodzie z oliwą dużą cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do cebuli dodać zmiksowane obie kapusty i grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.

 

Ostatnie artykuły

POKOCHAJ SIEBIE – CZYLI JAK ROZPOCZĄĆ PROCES ODCHUDZANIA?

POKOCHAJ SIEBIE – CZYLI JAK ROZPOCZĄĆ PROCES ODCHUDZANIA?

Tak często słyszę słowa: muszę schudnąć!!! Gdy pytam: dlaczego? Zazwyczaj słyszę: - bo już nie mogę na siebie patrzeć, - bo jestem za gruba, - bo nie wyglądam dobrze, - bo źle się czuję, - bo… po prostu muszę!!! Ile razy tak miałaś? Tzn. ile razy w swoim życiu...

Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Składniki: – 3 szklanki mąki – 3/4 szklanki wrzącej wody– 1/3 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać i odstawić na 20 minut. Następnie wyrobić i odstawić na kolejne 20 minut. Jeszcze raz wyrobić, rozwałkować i można...

Farsz do uszek z grzybami na wigilię

Farsz do uszek z grzybami na wigilię

Składniki: – 60 g suszonych grzybów– 1 duża cebula– oliwa z oliwek– 2 łyżki bułki tartej– sól, pieprz i przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu Przygotowanie: Namoczyć grzyby. Gotować przez ok 30 minut. Zmiksować ugotowane grzyby (bez wywaru). Poddusić na wodzie z...

Barszcz czerwony (wigilijny)

Barszcz czerwony (wigilijny)

Składniki: – 4-5 średnich buraków– 2 l wody – 2 marchewki– 1 pietruszka korzeń– 1 cebula– 3-4 ząbki czosnku, – zakwas buraczany lub ocet (2-3 łyżki)– 1 łyżeczka cukru, np. brzozowego– sól 1-2 łyżki do zasypania warzy– szczypta pieprzu– wywar z grzybów Przygotowanie:...

Bezglutenowy chleb życia

Składniki: – 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia keksówki– 100g orzechów włoskich, łuskanych– 100g migdałów– 50g orzechów laskowych, łuskanych– 150g pestek dyni– 100g pestek...

Komentarze

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zadaj pytanie

Być może jeszcze masz pytania? Zatem teraz jest najlepszy moment, żebyś mi je zadała poprzez poniższy formularz kontaktowy. Na Twoją wiadomość odpowiem w przeciągu 48 godzin.