Farsz do pierogów z kapustą i grzybami
Składniki:
– ¼ główki małej białej kapusty
– ½ kg kapusty kiszonej
– 1 duża cebula
– oliwa z oliwek
– 1 łyżka ugotowanych i zmiksowanych grzybów
– sól, pieprz i przyprawa uniwersalna bez glutaminianu sodu
Przygotowanie:
Dzień wcześniej włożyć grzyby do wody, aby mogły się moczyć przez kilka godzin (szybciej będzie można je ugotować). W kolejnym dniu gotować grzyby przez ok. 30 minut. Po ugotowaniu grzyby zmielić lub zmiksować.
Pokroić i ugotować ¼ główki małej białej kapusty. Ugotować w osolonej wodzie ok. ½ kg kiszonej kapusty. Poddusić na wodzie z oliwą dużą cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do cebuli dodać zmiksowane obie kapusty oraz grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Farsz do pierogów nadaje im smak, jednak bez ciasta do pierogów nie będzie możliwe ich wykonanie. Zapraszam do skorzystania z przepisu na ciasto do pierogów
0 komentarzy