Zależy Ci na zdrowiu i smaku w jednym?
Sięgnij po inne zdrowe przepisy, polecam Ci „bezglutenowy chleb życia”, tymczasem skorzystaj z przepisu na
Batoniki bez pieczenia
Składniki:
– 300-350g płatków owsianych
– szklanka orzechów laskowych lub innych (może być mieszanka)
– ½ szklanki rodzynek lub innych owoców suszonych
– łyżeczka miodu
– 2 porcje odżywki białkowo-witaminowo-mineralnej (polecam Lite Ultra)
– 2 łyżki kakao
– mleko roślinne do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji
Przygotowanie:
Na początek oddzielnie zmiksować płatki owsiane, orzechy i rodzynki lub inne owoce suszone. Wszystkie składniki (z wyjątkiem mleka) połączyć ze sobą. Na końcu dodać mleko w takiej ilości, by uzyskać gęstą papkę. Całość przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ubić w blaszce na wysokość ok. 7-10 mm. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Po schłodzeniu pokroić na porcje wielkości batoników — według upodobań.
Batoniki bez pieczenia to zdrowa i smaczna przekąska, która z jednej strony zaspokoi głód, a z drugiej da przyjemną słodycz. Jest alternatywą dla osób preferujących smak słodki, ale chcących zdrowo się odżywiać.
0 komentarzy